2021-03-25 08:20:57• hírek • Bede Emőke

Közel 400 illegális farakományról tettek bejelentést a felhasználók

A környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint a megjelenéstől számított másfél hónapban már több mint 18.900-an töltötték le Az erdő felügyelője nevű alkalmazást, mely lehetővé teszi, hogy az állampolgárok a SUMAL 2.0 adatbázisán keresztül ellenőrizzék a faanyag-szállítmányok törvényességét.

A program minden internethozzáféréssel rendelkező eszközről és az inspectorulpadurii.ro honlapról is elérhető, felületén pedig az elmúlt 96 órában kibocsátott szállítólevelek érhetők el, melyek között a rendszámtábla, az elektronikus kísérőlevél kódja, az értékakta száma vagy a szállítmány típusa alapján is lehet keresni, illetve alkalomadtán fotókat is láthatnak a felhasználók az egyes szállítmányokról. A kísérőlevelekben található információk közül az alábbiak publikusak: a rakomány típusa és eredet, a szállítólevél kódja, a jármű rendszáma, a dokumentum kibocsátásának időpontja és érvényességének időpontja, információk az érintett entitásokról, valamint a teljes és a fafajtákra lebontott mennyiség.


A környezetvédelmi minisztérium által a Facebookon megosztott bejegyzés szerint az alkalmazást több mint 18.900-an töltötték már le, az említett weboldalt pedig közel 17 ezren keresték fel az elmúlt másfél hónapban. A legtöbb látogatót február 11-én jegyezték, amikor is több mint 6.100-an nyitották meg a honlapot.


A február 1. és március 18. közötti időszakban több mint 1.200 hívás futott be a 112-re gyanús farakományok miatt. Ezek közül 875 esetben a gyanú nem igazolódott be lévén, hogy legális szállítmányról volt szó, 384 esetben azonban valóban indokolt volt a bejelentés, a farakomány illegálisnak bizonyult. A szaktárca ugyanakkor hozzáteszi, további 24 alkalommal sajnos a betelefonáló nem tudta megmondani a gyanúsnak vélt jármű rendszámát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: